Kunst en cultuur

De artistieke scene van Amsterdam dateert uit de 13e eeuw en heeft voor iedereen iets te bieden. Dompel jezelf onder in kunst en cultuur bij beroemde musea, historische bezienswaardigheden en tentoonstellingen die je gezien moet hebben.

Museumplein

Het Museumplein, de thuisbasis van het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Koninklijk Concertgebouw, is het culturele hart van Amsterdam. Onlangs gerenoveerd tot een standaard van wereldklasse, is de 19e-eeuwse wijk Oud-Zuid een utopie voor kunstliefhebbers.

 

Afstand tot hotel: 1,7 km

Rembrandthuis

Bezoek het huis dat de beroemde Nederlandse schilder Rembrandt bezat en bewoonde, tussen 1639 en 1659. Naast het huis van Rembrandt in Amsterdam is in 1998 een modern bijgebouw gebouwd. Samen vormen deze twee gebouwen tegenwoordig een museum over het leven en werk van Rembrandt. Voor een bezoeker toont Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam de onbekende aspecten van het leven van de beroemde schilder en zijn artistieke ambacht. We raden aan dit museum te bezoeken in combinatie met het Rijksmuseum.

 

Afstand tot hotel: 500m

Anne Frank Huis

Kijk rond en ontdek het Achterhuis waar Anne Frank meer dan 2 jaar ondergedoken zat. Dit is een must voor iedereen die naar Amsterdam komt!

 

Afstand tot hotel: 1,6 km