Geschiedenis

De Amsterdamse binnenstad is wereldberoemd, vooral vanwege de oude panden en de grachten. Veel gebouwen staan op de monumenten lijst en de hele grachtengordel staat sinds 1 augustus 2010 op de Unesco werelderfgoedlijst.

Hotel Nes is gelegen aan de Amstel en is gesitueerd in een prachtig grachtenpand, al jaren in gebruik als hotel. Ooit was het een herenhuis, eigendom van een rijke Amsterdamse familie.Op de kuif van de gevel staat het jaartal 1880 maar uit stukken van het Stadarchief van Amsterdam blijkt dat het gebouw al vóór 1877 moet zijn gebouwd. De fundering kan nog veel ouder zijn.

Sinds 1931 is het gebouw in gebruik als pension, ook gedurende de Tweede Wereldoorlog. Onze straat; de Kloveniersburgwal was toen gelegen in de Joodse wijk. Na de oorlog bleef het een pension tot op 16 december 1957 Hotel Bego haar deuren opende. Op 1 april 1969 werd Hotel Bego overgenomen door een nieuwe eigenaar en heette het vervolgens Hotel Warner.

Het gebouw werd in 1984 nogmaals verkocht, dit keer aan de huidige eigenaar. Het pand werd volledig verbouwd en opnieuw ingericht. Het is nu een populair drie-sterren hotel voor toeristen en zakenreizigers.