Bezienswaardigheden

Brouwerij 't IJ

Bezoek een van de slechts acht overgebleven windmolens in Amsterdam. Dit is niet zomaar een windmolen - want onder de zeilen van dit opvallende monument ligt Brouwerij 't IJ, een bekroonde artisanale microbrouwerij met een groot drinkterras buiten en begeleide proeverijen van 30 minuten.

 

Afstand tot hotel: 2,5 km

De Jordaan

De smalle straatjes en schilderachtige gebouwen van de Jordaan vormen nu een van de meest gewilde wijken van Amsterdam, bezaaid met onafhankelijke kunstgalerijen, antiekwinkels, binnentuinen en sfeervolle bars en restaurants.

 

Afstand tot hotel: 1,7 km

De Negen Straatjes

Een van de meer lokale winkelgebieden van de stad heet '' de negen straatjes ''. Dit is een schilderachtige wirwar van geplaveide straten die de belangrijkste grachten tussen Leidsegracht en Raadhuisstraat met elkaar verbinden. Hier vind je meer dan 200 retailers, waaronder een fijne selectie van onafhankelijke boetieks, vintage winkels en speciaalzaken die alles verkopen, van designerjurken tot handgemaakte cosmetica. Dit winkelgebied ligt in de eerder genoemde Jordaan!

 

Afstand tot hotel: 1,1 km

Volendam

Maak een dagtocht naar een authentiek vissersdorpje genaamd Volendam. In dit dorp kun je de traditionele houten gebouwen / huizen zien en de vers gevangen zeevruchten proeven. Terwijl je daar bent, kun je een reis terug in de tijd maken met een bezoek aan het Volendams museum. Het herbergt een eigenzinnig assortiment artefacten, traditionele kleding en levensgrote diorama's, die je een idee geven van het leven in de 19e eeuw.

 

Afstand tot hotel: 23km

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een woonwijk waarin de 18e en 19e eeuw tot leven komen. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koekjes, of neem een ​​kijkje in het pakhuis waar klompen worden gemaakt. De kaasfabriek, de tingieterij en de verschillende windmolens mag u zeker niet missen.

 

Afstand tot hotel: 18km